مشمولان نظام وظیفه برخی از شرایط جسمی یا روانی قا به انجام خدمت نیستند. سازمان نظام وظیفه این افراد را از خدمت مستثنی کرده است که بیماری هپاتیت نیز از جمله این بیماری هاست. و شما می توانید برای یافت معافیت پزشکی هپاتیت اقدام نمایید. توجه به پیچیدگی های شرایط معافیت پزشکی سرزی و آیین نامه معافیت پزشکی مختلف نظام وظیفه پیشنهاد می شود برای اقدام مؤثرتر مشاوره معافیت پزشکی خدمت سرزی انجام شود. اولین گام آشنایی بیماری است که ادامه توضیحات اجمالی ره هپاتیت ارائه می شود.
هپاتیت (به انگلیسی: Hepatitis) به معنی التهاب پارانشیم کبد است و به دلایل مختلفی میتواند ایجاد شود که بعضی از آنها قابل سرایت هستند و برخی مسری نیستند. از عواملی که ایجاد هپاتیت میکنند میتوان به افراط مصرف الکل، اثر برخی داروها، آلودگی به کتری و همچنین ویروس اشاره نمود. هپاتیت ویروسی منجر به عفونت کبدی میگردد.
عامل بیماری هپاتیت ویرال (ویروسی) یک ویروس است و ابتدا میتواند مثل یک سرماخوردگی بروز نماید؛ ولی بیماری مزمن هپاتیت “C” بر عکس سرماخوردگی معمولی به دلیل از کار افدن کبد و مشکل بودن مان میتواند حیات بیمار را تهدید کند. بیشتر مبتلایان به هپاتیت از نوع C و B علائمی ندارد. برخی از این بیماران علائم سرشتی عفونت ویروسی را نشان میدهند از قبیل خستگی، دل د، لاغری شدید، د عضلانی و تهوع و بی اشتهایی، ولی موارد پیشرفته علائم نارسایی کبدی بروز میکند که شامل تورم شکم، اندامها، یرقان و خونریزیهای گوارشی و … است.
ایران لغ بر ۳٪ افراد آلوده به این ویروس میشند. حدود ۷۵ الی ۸۰ صد از افرادی که زه به این ویروس مبتلا شدهاند، دچار پیشرفت و مزمن شدن این بیماری شده و از بین آنها نیز ۶- الی ۷۰ صد به بیماریهای مزمن کبدی دچار میشوند. از بین افراد حدود ۵ الی ۲۰ صد به سیروز کبدی مبتلا شده و ۱ الی ۵ صد آنان بر اثر بیماری سیروز کبدی یا سرطان کبد میمیرند. لازم است به نوع دیگری از هپاتیت اشاره شود که بر اثر تخریب سلولهای کبدی توسط سیستم دفاعی بدن صورت میپذیرد و به آن هپاتیت خودایمنی یا اتو ایمیون گفته میشود. هپاتیت اتو ایمیون یا خود ایمنی بیماری است که آن سیستم ایمنی بدن، سلولهای کبدی را دچار التهاب میکند. از علل التهاب کبد میتوان به هپاتیتهای ویروسی، استفاده از برخی داروها و تجمع چربی کبد، هپاتیت اتو ایمیون یا خود ایمنی اشاره کرد. صورتی که این بیماری مزمن به موقع تشخیص و مان نشود، کبد فرد دچار نارسایی شدید عملکرد یا سیروز خواهد شد. علت ایجاد این بیماری هنوز کاملاً شناخته نشدهاست اما زنان و دختران جوان بیشتر معرض این بیماری قرار دارند به طوریکه حدود ۷۰ صد این بیماری زنان دیده میشود و کودکان نیز از این بیماری مصون نیستند.
منبع: ویکی پدیا
یافت معافیت پزشکی هپاتیت این نکته بسیار حائز اهمیت است که توجه شدت و نوع بیماری ممکن است معافیتی که به مشمول تعلق می گیرد انواع مختلفی داشته شد. توجه به نوع و میزان شدت بیماری، ممکن است سطح توانایی فرد برای انجام کارها متفاوت شد. به همین دلیل سازمان نظام وظیفه مشمولان خدمت وظیفه عمومی را از نظر وضع مزاجی و استعداد جسمی و روانی به چهار دسته زیر تقسیم کرده است:
شما می توانید لیست بیماری های معافیت پزشکی سرزی را کلیک بر روی لینک مشاهده نمایید. یکی از نکات مهمی که مورد معافیت پزشکی ید به آن توجه داشته شید این است که زمان جنگ یا بسیج همگانی، افرادی که زمان صلح به علل پزشکی یا تکفل از خدمت دوره ضرورت معاف شده اند نیز توجه به نوع بیماری امکان اعزام دارند.
معافیت پزشکی بیماری هپاتیت از جمله انواع معافیت پزشکی بیماری های عفونی است. برای بیماری هپاتیت توجه به شرایط مشمول معافیت به صورت زیر است و مشمول می تواند توجه به شرایطی که دارد، برای معافیت پزشکی هپاتیت اقدام نماید.
دسته بیماری | نام بیماری | شرایط بیماری | نوع معافیت | امکان بررسی معافیت حین تحصیل |
---|---|---|---|---|
بیماری های عفونی | هپاتیت | هپاتیت حاد | شش ماه معاف موقت | بله |
بیماری های عفونی | هپاتیت | هپاتیت مزمن (بیش از ۶ ماه) | معاف دائم | خیر |
معافیت دائم، معافیتی است که آن فرد هم از دوران آموزشی رزمی و هم دوران خدمت سرزی معاف می شود. به همین دلیل سوالی که برای بسیاری از مشمولان سرزی مطرح است این است که آیا می توانند از معافیت دائم بیماری های نظام وظیفه استفاده کنند یا خیر؟ طبق قوانین نظام وظیفه افرادی که به عنوان مشمولین معافیت دائم پزشکی نظر گرفته می شوند یستی دارای بیماری روانی و یا جسمی شند که به سبب این بیماری توانایی های لازم برای انجام فعالیت های سنگین سرزی را از دست داده شند. توجه به نوع و جه سختی بیماری هپاتیت، صورت یید پزشکان سازمان وظیفه، افراد می توانند معافیت پزشکی هپاتیت را یافت کنند.
مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای اطلاع از آخرین اخر و ثبت نام و انتخاب رشته دانشگاه جامع علمی شما عزیزان میتوانید از طریق شماه زیر مشاورین مجرب تماس شید و پاسخ سوالات خود را یافت نمایید.
بدون گرفتن کد و پیش شماره ۹۰۹۹۰۷۲۰۶۸
مرکز مشاوره آویژه
به طور کلی اگر بخواهید برای یافت معافیت پزشکی اقدام کنید، ید یا فارغ التحصیل شده شید، یا اخراج شده شید یا ترک تحصیل کرده شید. اما این قانون برای برخی از بیماری ها صادق نیست. این بیماری ها شامل بیماری هایی می شود که شامل نقص عضو یا بیماری هایی هست که مقطع تحصیلی بر نوع معافیت آن تأثیر ندارد. بیماری هپاتیت از جمله بیماری های قابل بررسی معافیت پزشکی حین تحصیل است. نتیجه، صورتی که شما شرایط لازم را داشته شید، می توانید برای یافت معافیت پزشکی هپاتیت اقدام نمایید. چرا که مقطع تحصیلی تأثیری شرایط معافیت سرزی ندارد.
طبق قانون نظام وظیفه، رسیدگی به تقاضای معافیت پزشکی مشمولانی که برابر قانون و آیین نامه اجرایی مربوطه، به تحصیل اشتغال داشته و از معافیت تحصیلی استفاده می نمایند، پس از فراغت از تحصیل یا ترک تحصیل یا اخراج به عمل خواهد آمد. مگر خصوص نقص عضو یا بیمارهایی که براساس ضوابط آیین نامه، مقطع تحصیلی آن اثر نداشته شد.
همچنین توجه داشته شید که صورتی که سیر مراحل رسیدگی پزشکی قرار گرفته اید، چنانچه دانشگاه / مؤسسات آموزش عالی یا حوزه های علمیه پذیرفته شوید و ثبت نام نمایید مجاز به ادامه رسیدگی بوده و صورت نداشتن شرایط معافیت و دارا بودن سایر شرایط، می توانید از معافیت تحصیلی استفاده کنید.
بعضی از بیماری ها امکان مان دارند و می توان نظر گرفتن مان مناسب، مشکلاتی را که برای فرد ایجاد می کند برطرف کرد. به همین دلیل نظام وظیفه نیز برای بیماری هپاتیت چنین امکانی را عنوان معافیت موقت پزشکی هپاتیت برای مشمولان نظام وظیفه نظر گرفته است. همان طور که از عرت معافیت موقت پزشکی مشخص است، این نوع معافیت به صورت دوره ای و موقت است. این حالت کسانی که می خواهند عازم خدمت شوند، به طور موقت امکان خدمت کردن ندارند. به همین دلیل نظام وظیفه به این افراد به صورت موقت معافیت می دهد جهت مان هپاتیت اقدام نمایند و صورت بهبود به خدمت اعزام شوند.
طبق قوانین نظام وظیفه، به مشمولانی که به علت ابتلا به بیماری هپاتیت به تشخیص شوراها و چارچوب ضوابط این آیین نامه و پیوست آن، به طور موقت قا به انجام خدمت دوره ضرورت نشند، به منظور مان برای مدتی که شورای مربوط تعیین می نماید (معمولاً شش ماه معافیت موقت) و هر حال هر مرحله، از یک سال تجاورز نخواهد کرد، معافیت موقت پزشکی هپاتیت داده خواهد شد. اگر پایان سال دوم وجود اقدامات مانی، شورای یاد شده، بیماری را مان شده تشخیص ندهد و فرد نیز قا به انجام خدمت نشد، از ابتدای سال سوم به طور دائم از خدمت دوره ضرورت معاف خواهد شد.
برای یافت معافیت پزشکی، ابتدا ید بیماری های اعلام شده از طرف نظام وظیفه را یک مرور کلی نمایید. چه بسا شما برای یافت معافیت پزشکی هپاتیت اقدام نمایید و موفق نشوید ولی برای بیماری دیگری اقدام نمایید و بتوانید معاف از خدمت شوید. حال که امکان معافیت پزشکی هپاتیت را می دهید، ید طی کردن مراحل زیر گامهای لازم برای یافت کارت معافیت پزشکی هپاتیت را بپیمایید.
یکی از سوالات اساسی افرادی که برای یافت معافیت پزشکی اقدام می کنند این است که چه مراحلی را ید طی کنند. اینکه از کجا ید شروع کنند و به ترتیب به کجاها مراجعه کنند. اینجا قصد داریم به صورت کاملاً مفصل ره مراحل اقدام برای یافت معافیت پزشکی هپاتیت و قوانین معافیت پزشکی توضیح دهیم. پس ما همراه شید.
مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای اطلاع از آخرین اخر و ثبت نام و انتخاب رشته دانشگاه جامع علمی شما عزیزان میتوانید از طریق شماه زیر مشاورین مجرب تماس شید و پاسخ سوالات خود را یافت نمایید.
بدون گرفتن کد و پیش شماره ۹۰۹۹۰۷۲۰۶۸
مرکز مشاوره آویژه
برای اینکه بیماری شما توسط نظام وظیفه تأیید شود، ید طی چند مرحله به پزشکان مورد تأیید نظام وظیفه مراجعه کنید و معاینات مورد نیاز برای یافت معافیت هپاتیت را انجام دهید. به طور خلاصه می توانیم مراحل تأیید بیماری جهت یافت معافیت پزشکی هپاتیت را به این صورت بیان کنیم:
مرحله اول: یید بیماری هپاتیت توسط پزشک اولیه
مرحله دوم: یید بیماری هپاتیت توسط شورای پزشکی بیمارسن
مرحله سوم: یید بیماری هپاتیت توسط شورای پزشکی وظیفه عمومی
توجه داشته شید که به همراه داشتن اصل شناسنامه عکس دار و یا کارت ملی جهت شرکت شورای پزشکی الزامی است و حتماً شناسنامه یا کارت ملی را به همراه داشته شید.
طبق قوانین نظام وظیفه مشمولانی که سیر رسیدگی پزشکی قرار دارند مجاز به انصراف از خواست پزشکی نیستند و رأی شورای پزشکی خصوص آنان ملاک عمل می شد.
اظهار نظر مورد معافیت پزشکی مشمولین توسط سه نفر پزشک نیروهای مسلح هر شهرسن صورت میگیرد و رأی اکثریت این پزشکان معتبر است.
اگر زمانی که برای معاینات تخصصی به مراکز مجهز وزارت بهداشت یا بیمارسن های نیروهای مسلح معرفی می شوید ، ظرف مدت یک ماه به این مراکز مراجعه نکنید، پس از تعیین تکلیف به خدمت اعزام می شوید. پس حتماً سعی کنید پیگیری مناسب سریعاً اقدام نمایید به علت کم کاری فرصت معافیت پزشکی هپاتیت را از دست ندهید.
افراد مشمولی که غیبت ندارند و خواست پزشکی خود را ثبت می نمایند و سیر معافیت پزشکی قرار می گیرند، اگر مدت رسیدگی به خواست پزشکی عمداً عث طولانی شدن مراحل رسیدگی شوند، (مانند عدم مراجعه به موقع به بیمارسن، عدم حضور جلسات شورای پزشکی و … ) وارد غیبت می گردند.
پس از بررسی و تأیید کمیسیون پزشکی، صورتی که معاف دائم شناخته شوید، از کارت معافیت برخوردار می شوید. صورتی که طی بررسی معافیت پزشکی هپاتیت، سرز یا معاف از رزم شناخته شوید برگ آماده به خدمت برای شما صا و ارسال می گردد. تعرفه صدور کارت معافیت پزشکی به صورت زیر است.
مقطع تحصیلی | مبلغ |
---|---|
همه مقاطع | ۱٫۳۰۰٫۰۰۰ ریال |
مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای اطلاع از آخرین اخر و ثبت نام و انتخاب رشته دانشگاه جامع علمی شما عزیزان میتوانید از طریق شماه زیر مشاورین مجرب تماس شید و پاسخ سوالات خود را یافت نمایید.
بدون گرفتن کد و پیش شماره ۹۰۹۹۰۷۲۰۶۸
مرکز مشاوره آویژه
ممکن است از نظر شما رأیی که ره معافیت پزشکی هپاتیت صا شده است اشته شد. سازمان نظام وظیفه این امکان را اختیار مشمولان قرار داده است که بتوانند نسبت به رأی های صاه اعتراض کنند. مراتب اعتراض به رأی کمیسیون های پزشکی، مختلف است. شما هر مرحله می توانید اعتراض خود را اعلام کنید و صورتی که از رأی صا شده توسط این کمیسیون هم راضی نشید می توانید اعتراض خود را اعلام کنید کمیسیون اسن بررسی شود. مراتب اعتراض به ترتیب عرتند از اعتراض به کمیسیون شهرسن، اعتراض به کمیسیون اسن، اعتراض به کمیسیون سازمان و اعتراض به شورای عالی. اعتراض به شورای عالی آخرین شانس شما برای اعتراض نسبت به معافیت هپاتیت است و رأی آن قطعی و لازم الاجرا است.
اولین مرحله از اعتراض، اعتراض به رأی کمیسیون شهرسن است. صورتی که به رأی شورای شهرسن ره رأی مربوط به معافیت پزشکی هپاتیت اعتراض داشته شید، ید اعتراض خود را کتً اعلام نمایید مراحل زیر برای ادامه بررسی معافیت پزشکی هپاتیت انجام شود. شورای شهرسن متشکل از سه نفر پزشک نیروهای مسلح است و رأی اکثریت آنان ملاک عمل است .
چنانچه پس از معاینه شما، شورای شهرسن و قبل از اعزام به خدمت، تغییری وضع جسمی یا روانی شما حاصل شود و بیماری جدیدی به وجود آید یا بیماری قبلی تشدید شود که به تشخیص سازمان و یا کسب نظر مشورتی پزشک معتمد، قا به انجام خدمت نشید، ید مجدداً شورای شهرسن مربوط مورد معاینه قرار گیرید و نظر اخیر شورای یاد شده ملاک عمل می شد.
اگر متقاضی معاینه تخصصی برای بیماری هپاتیت شید یا به آرای شورای شهرسن اعتراض داشته شید، ید هزینه های مربوط به معاینات تخصصی، اعم از لینی و تشخیصی را پرداخت نمایید. توجه به شرایطن میزان هزینه معاینه جدول زیر آمده است.
نوع معاینه | مبلغ |
---|---|
معاینات تخصصی پزشکی از مشمولان متقاضی معافیت از دوره خدمت (برای ر اول) | ۱۳۰٫۰۰۰ ریال |
معاینات تخصصی پزشکی از مشمولان متقاضی معافیت (برای نوبت های بعدی) | ۱۹۵٫۰۰۰ ریال |
اگر شورای پزشکی شهرسن مربوطه معاینه لینی معاف از خدمت تشخیص داده نشوید و به تشخیص این شورا یا رئیس واحد وظیفه عمومی مربوطه یا اعتراض خودن، نیاز به معاینه تخصصی هپاتیت داشته شید، رئیس حوزه موظف است شما را به نزدیکترین مرکز مجهز وزارت بهداشت، یا بیمارسن های نیروهای مسلح معرفی کند. بدین صورت شما جهت معافیت پزشکی هپاتیت معاینه می شوید و نتیجه معاینه تخصصی برای تصمیم گیری به شورای پزشکی همان شهرسن ارسال می شود. صورت اصرار بر اعتراض مین هزینه ها از سوی شما نیج جهت تصمیم گیری به شورای عالی پزشکی متشکل از پزشکان متخصص اسن ارسال می گردد.
مراکز مجهز وزرات بهداشت یا بیمارسن های نیروهای مسلح موظفند به وضعیت مشمولین معرفی شده مربوط، خارج از نوبت رسیدگی نمایند و آنان را حداکثر ظرف یک ماه مورد معاینه تخصصی قرار دهند.
صورت اعتراض به رأی شورای شهرسن، می توانید دوره برای اعتراض اقدام کنید و اعتراض شما شورای اسن ارجاع داده می شود. اما صورتی که به رأی کمیسیون (شورای) اسن نیز اعتراض داشته شید، امکان اعتراض وجود دارد. مشمولانی که پرونده آنان به شورای اسن یا شورای سازمان ارجاع داده می شود، موظفند ظرف یک ماه از ریخ ابلاغ معرفی نامه، خود را جهت معاینه معرفی نمایند و صورت عدم حضور، شورای مربوط حذف مورد، براساس محتویات پرونده تصمیم گیری می نماید.
به منظور رسیدگی به اعتراض مشمول به رأی شورای شهرسن، پس از انجام معاینات تخصصی و تصمیم گیری نهایی، شورای اسن، متشکل از سه نفر پزشک متخصص اسن تشکیل می گردد. پس از بررسی پرونده، رأی این پزشکان خصوص معافیت پزشکی هپاتیت شما اعلام می گردد.
به منظور رسیدگی به موارد عدم تطابق رأی شورای پزشکی، قانون و این آیین نامه و پیوست آن، که بنا به تشخیص رئیس سازمان یا نماینده او تعیین می شود، شورای سازمان متشکل از سه نفر پزشک متخصص نیروهای مسلح تشکیل می گردد.
چنانچه رئیس سازمان یا نماینده او اطمینان حاصل نماید که رأی شورای پزشکی مطابق مقررات صا نشده است، پرونده برای بررسی به شورای عالی پزشکی که از سه پزشک متخصص نیروهای مسلح تشکیل می گردد ارجاع می دهد. نظر این شورا قطعی و لازم الاجرا است.
اگر چنانچه شورای پزشکی معاف از خدمت تشخیص داده نشوید، به خدمت اعزام می شوید. صورتی که به رأی کمیسیون پزشکی اعتراض داشته شید، پرونده شما شورای عالی مطرح می شود و رأی کمیسیون عالی قطعی و لازم الاجراست و حق اعتراض ندارید. پس از اینکه رأی شورای عالی صا شد دیگر به هیچ عنوان حق اعتراض ندارید و به پایان کار رسیده اید و به هر رأیی که صا شده شد ید عمل کنید.
طبق قانون معافیت پزشکی حین خدمت ، صورتی که مشمولان حین خدمت دوره ضرورت مبتلا به نقص عضو یا بیماریهایی شوند که پس از اتمام مدت معالجه که کمتر از ۶ ماه نشد و طبق نظر شورای پزشکی بیمارسنهای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی که مورد تأیید عقیدتی- سیاسی نیروی مربوطه هستند قا به انجام خدمت نشند از انجام بقیه خدمت دوره ضرورت معاف خواهند بود. دوران معالجه مشمولان موضوع این ماده جزو خدمت دوره ضرورت آنان محسوب میگردد.
چنانچه شورای نیروی مربوط تشخیص دهد که نقص عضو یا بیماری پایان خدمت که کمتر از شش ماه نشد، ترمیم نشده یا بهبود نخواهد یافت ، مراتب را مشروحاً اوراق معاینه ذکر و تنظیم صورتجلسه شورا ملصق به عکس مشمول به یگان خدمتی مربوط اعلام می نمایند نسبت ترخیص آنان و معرفی به سازمان اقدام شود.
توجه داشته شید که برای یافت معافیت پزشکی ید مدارکی را به همراه داشته شید. به همراه داشتن این مدارک برای یافت معافیت پزشکی هپاتیت الزامیست و صورتی که هر یک از مدارک ماده نشد روند گرفتن معافیت تأخیر مواجه خواهد شد. پس حتماً هنگام اقدام، مدارک مورد نیاز معافیت پزشکی سرزی را چک کنید که موردی از قلم نیافتد و هنگام ارائه مدارک مشکل مواجه نشوید.
مدارک مورد نیاز معافیت پزشکی :